Kategorier
Fodbold

Barça – Getafe (J3)

En lille optakt til Barça – Getafe med tilbageblik på det første møde mellem Ronald Koeman og Míchel.

En gang for mange, mange år siden mødtes Ronald Koeman og José Miguel González Martín Del Campo, bedre kendt som Míchel, på banen i Madrid. I aften mødes de som trænere når Koemans Barça tager i mod Míchels Getafe på Camp Nou.

Mesterholdenes Europa Cup

Kilde: abnsport

Først går vi dog tilbage til for mange, mange år siden. D. 6. april 1988 for at være helt præcis. Her tog Real Madrid i mod PSV Eindhoven i semifinalen i Mesterholdenes Europa Cup.

Både Míchel og Ronald Koeman startede inde i kampen. For PSV spillede desuden Jan Heinze, Ivan Nielsen, Søren Lerby og Frank Arnesen. Hvordan PSV kunne stille med så mange udlændinge ved jeg ikke, men sikke da en tid for dansk fodbold.

Real Madrids Quinta del Buitre var storfavoritter mod hollænderne, men første kamp på Estadio Santiago Bernabéu endte 1-1. Hugo Sánchez bragte hjemmeholdet foran på straffe i det sjette minut inden Edward Linskens scorede for PSV i det 19. minut.

I returopgøret i Eindhoven spillede Míchel endnu en gang, mens Koeman måtte afsone karantæne. I kvartfinalerne havde PSV mødt franske Bordeaux med Jean Tigana på holdet. Tigana blev dog skadet efter en tackling af Hans Gillhaus og Koeman var “kommet til” at rose sin holdkammerat for den aktion. Det takserede UEFA til tre dages spillekarantæne og derfor måtte Koeman sidde over.

PSV holdt dog Real Madrid stangen og med 0-0, efter en stor kamp af keeper Hans van Breukelen, gik hollænderne videre til finalen. I finalen fik Koeman i øvrigt lov til at være med alligevel, da UEFA satte hans karantæne ned til en spilledag. Finalen vandt PSV ovenikøbet, da de slog Benfica 6-5 efter straffesparkskonkurrence.

Men i aften gælder det altså La Ligas tredje runde og kampen mellem Barça og Getafe.

Barça vandt deres første kamp 4-2 hjemme over Real Sociedad, mens Getafe måtte se sig slået 0-1 ude mod Valencia. Det i en kamp hvor Valencia ellers fik rødt kort efter bare to minutter.

I anden runde fik Barça med hiv og sving et point med hjem fra opgøret ude mod Athletic Club. I de sidste minutter af kampen fik Eric García rødt kort for en nødbremse og kan derfor ikke være med i aften. Til gengæld er der comeback, igen igen, til Coutinho. Er det mon nu han griber chancen? Pedri har fået lov til at holde lidt ferie og sidder over i denne runde. Piqué blev i øvrigt skadet i sidste kamp, så det ser ud til at blive Lenglet og Ronald Araújo i midterforsvaret. Marc-Andre ter Stegen er også tilbage efter operation og skadespause på nogle måneder.

I Getafes anden kamp så det længe ud til at de fik et point ud af anstrengelserne mod Sevilla hjemme på Coliseum Alfonso Pérez, men i 93. minut dukkede Eric Lamela op og snuppede alle tre point til andalucierne. Taber Getafe i aften vil Míchels trænersæde være, om ikke varmt, så i hvert lunt. Det på trods af at Míchel kun lige har overtaget sædet op til denne sæson efter José Bordalás, der er skiftet til Valencia.

Getafe får Djene tilbage efter karantæne, mens de også har Carlos Aleñá og Sandro, der begge har en fortid i Barça, med i truppen. Derudover har de en del skader og karantæner. Således mangler de Eric Cabaco, Alan Nyom, Chema og Vitolo. Heller ikke Marc Cucurella er med. Han blev meldt til Brighton for noget tid siden, men skiftet er endnu ikke på plads. Cucurella var heller ikke med i Getafes sidste kamp og han har gjort det klart overfor klubben, at han ønsker at skifte til England.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.