Kategorier
Fodbold

2022/23 – 2. Division – Kvalifikationsspillet

Kan FREM undgå nedrykning fra 2. Division? Det kræver i hvert fald sejre plus at de andre hold sætter point til.

Hvordan bliver FREM i 2. Division?

Jeg har kigget på FREMs og HIKs resterende kampe og lavet en matrice med alle mulige udfald af kampene for at undersøge, hvad der skal til for at FREM også spiller 2. Division næste sæson.

Lad os først kigge på stillingen og kampprogrammet inden vi dykker længere ned i tallene. Begge hold har tre kampe tilbage og den ene af dem er en indbyrdes kamp.

Stillingen

Kampprogram

FREM

FC Roskilde (U)

HIK (U)

Brabrand (H)

HIK

Skive (U)

FREM (H)

FC Roskilde (U)

Lige nu er HIK altså fem point foran FREM med ni point at spille om. Skulle de to hold ende på samme antal point, så bliver det afgjort på differencen i målscore, hvor FREM lige nu er 3 mål bedre. Skulle de to hold ende med samme difference, så er det antallet af scorede mål, der afgør det.

Hvad siger matematikken?

“Så længe det er matematisk muligt, så går vi efter det.” En fodboldkliché, men en forståelig en. For selvfølgelig giver man op når man stadig har en chance. Hvilke muligheder er det så FREM har for at undgå nedrykning?

Måden jeg har undersøgt det på er, at kigge på konsekvensen ved et bestemt udfald. F.eks. hvad sker der hvis FREMs tre kampe ender med tre 1-taller og HIKs tre kampe ender med tre 1-taller? Så et udfald består af seks resultater. For hvert udfald ser jeg på hvor mange point der er til hvert hold, lægger det til holdenes nuværende pointantal og ser på hvem, der har flest på point. Det giver tre muligheder for hvert udfald; overlevelse, pointlighed eller nedrykning.

I alt er der 243 mulige udfald, når man kombinerer de to holds kampe, og ikke overraskende er oddsene imod FREM.

  • 15 udfald (6,17%) garanterer overlevelse.
  • 11 udfald (4,53%) vil efterlade os á point med HIK.
  • 217 udfald (89,30%) betyder nedrykning.

Rundt regnet har FREM altså 10% chance for at undgå nedrykning hvis Fremmerne bibeholder deres fordel i måldifference.

Reelt set er chancen er lille smule større, da Skive matematisk stadig kan hentes. Det kræver dog tre sejre til FREM. Hvis det skulle ske samtidig med at Skive kun får 0 eller 1 point i deres to sidste kampe, så vil FREM komme foran Skive. Får Skive to point, så vil de to hold ende á point og som tingene er nu, så har Skive en fordel, da deres nuværende målscore hedder 41-46.

De gode udfald

Disse resultater vil garantere overlevelse i 2. Division
Disse resultater vil overlade afgørelsen til måldifferencen for de to hold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.