Kategorier
Fodbold

Interview med Anders Ravn

I forbindelse med det kommende valg i FC Barcelona har jeg spurgt en række danske culés om hvilken præsidentkandidat de håber vinder valget.

I denne omgang taler jeg med Anders Ravn. Anders arbejder sammen med Rasmus Stilling-Schütz og er ligesom Rasmus også medlem af Penya Barcelonista Manlleu.


Interview

Bon dia, Anders, og først fremmest tak fordi du vil give dig tid til at tale lidt om det forestående valg. Første jeg mødte dig var i 2011 til en Champions League kamp på Camp Nou mod Arsenal og jeg ved du også har været til mange kampe efterfølgende. Vil du fortælle lidt om dig selv og dit forhold til Barça?

Kan ærligt talt ikke erindre hvornår min første kærlighed til Barca blev etableret, men må med skam meddele jer alle, at min første klub dragt var hvid, fra hovedstaden og ikke den i Danmark! Min mor havde på en charterferie købt en dragt med hjem til mig som var Real Madrids. Heldigvis findes der ikke billeder af denne blasfemiske oplevelse, og min mor blev meldt til børneværnet via børnetelefonen!

Da Laudrup i sin tid rykkede til Barcelona var jeg solgt, og jeg blev hængende, da han lavede det forbudte skifte.

Min passion for FCB blev for alvor forstærket da jeg i 2005 skiftede job, og blev kollega med Rasmus Stilling som mange af jer også kender. Rasmus er jo glødende/galBarca fan, og da firmaet vi arbejder i samtidigt, ejer en virksomhed i Catalonien, så lå den lige til Messis venstre skøjte!

Det er blevet til RIGTIG mange ture derned! Nogle mere mindeværdige end andre. Jeg har set dem 25 gange på Camp Nou, og skulle have set dem sidste år mod Dortmund for 26. gang (sammen med Rasmus). Desværre blev jeg syg i flyveren, blev indlagt, så ikke bold og lå indlagt dernede i 17 dage. Så det minde står desværre stadig meget stærkt. For øvrigt kæmpe tak til flere herinde fra, der via SoMe kontaktede mig og tilbød hjælp via familie og venner dernede!

Men ellers er 2 kampe dernede helt unikke i min hukommelse:

1: 5-0 Clasico, og måske den bedste kamp nogensinde spillet af et hold mod en, på papiret, ligeværdig modstander.

2. Ramuntada – 6-1 mod PSG! Vanvittig vanvittigvanvittig kamp og stemning! Den aften kom jeg i seng kl. 7 om morgenen efter en voldsom bytur / fejring.

Derudover CL finalen i Paris i 2006. Dødkedelig kamp, men vi tog pokalen – so who cares!

Spillestilen især under Pep, vil for mig stå som den ultimative oplevelse. Den hurtige boldomgang, de lynhurtige temposkift og kombinationerne/trekanterne er med længder det mest fortryllende jeg har oplevet i fodbold.

Må også erkende at jeg har et ømt punkt for Laporta, for hans holdning til Mes que un club og besættelsen af La Masia som puls og livsnerve for A holdet er meget unikt,og i mine øjne smukt. Ingen tvivl om at han har skævet til Ajax, men det er ingen skam at lære af andre, og så selv forædle det andre har bygget op.

Er du medlem af klubben og dermed har mulighed for at stemme til valget (hvilket COVID-19 så nok vil sætte en stopper for uanset hvad)?

Jeg er ikke selv medlem, men min ældste søn der nu er 13 år er medlem. han blev meldt ind da han var 13 måneder (og havde fået sit første pas). Det var inden de lukkede ned for at alle udefrakommende kunne blive Socios.

Mange fans så det som et glædesøjeblik, da mistillidsvotummet fik indhentet nok underskrifter og dermed var den medvirkende faktor til at Josep Maria Bartomeu og hans bestyrelse endte med at træde tilbage og udskrive valg. Hvordan havde du det, da Bartomeu trådte tilbage?

Vores svar på 5. Maj! Helt ærligt så er jeg mere rystet over at det kunne trækkes så langt som det gjorde. Vi har på alle parametre tabt under hans og hans frænders ledelse. 

Økonomisk har vi aldrig været mere forgældede, samtidig med at han og den sportslige ledelse har formøblet et beløb væk der er astronomisk. Blot for at nævne lidt fakta på dette.

Dembele: 1.100.000.000

Coutinho: 1.200.000.000 + bonus til Liverpool for athan vandt CL med Bayern på 30.000.000

Griezmann: 900.000.000

Derudover:

Umtiti

Ter stegen

Luis Suarez

Semedo

De Jong

Lenglet​

Douglas

Vermaelen

Todibo

Mathieu

Vidal

Mina

Firpo

Digne

Wague

Melo

Paulinho

Denis Suarez

Andre Gomes

Turan

Paco Alcacer

Deulofeu

Malcolm

Braithwaite

Stop lige op når du har læst listen igennem. det her er altså siden 2014……..!!!!

Denne ledelse har brugt over 1.000.000.000 Euro på køb af ovenstående.

———— 1 milliard Euro ————

prøv at streg de spillere ud der har været skuffende spild af penge…. Hvor mange kommer du til?

Jeg kommer frem til:

Luis Suarez, Ter Stegen & Lenglet.

Dembele kan blive en mulig positiv oplevelse, hvis han ikke fortsætter skades problemerne.

Sportsligt har det været tyndt, og de titler vi har skrabet sammen, har været på fundamentet af det der blev opbygget inden Bartomeu.

La Masia er blevet ofret og vores DNA er blevet så udvandet, at en blodprøve ville se flere hvide blodlegemer end Røde og blå!

Det her kan nemt koste klubben livet!!! Det håber jeg man husker i Catalonien, så Bartomeu ikke kan fortsætte med at ødelægge bagefter.

I sommers skete der noget andet, der til gengæld var medvirkende til at mistillidsvotummet blev stillet. Leo Messi sendte den nu så berømte burofax til klubben med beskeden om, at han ønskede at forlade klubben med øjeblikkelig virkning. Hvordan havde du det med Messis udmelding?

Det skal jo ske en dag, og helt ærligt er Messi i min optik på vej ned af bakke. Er han stadig unik – JA! Kan han stadig egenrådigt være kamp afgørende – JA! Men han har ikke samme speed, og han virker meget mere frustreret og let antændelig end før.

Jeg kan godt forstå Messi, og jeg må også sige at jeg havde håbet vi solgte ham for 1-2 år siden.

Prisen ville være en helt anden, og samtidig havde vi givet plads og rum til den fornyelse vi er nødt til at gennemføre nu. Tiden er inde til livet efter Messi.

Vi skal alle være glade for at have oplevet ham og hans venner i samme trøje, men også værdsætte at han har ydet og givet så meget til klubben og os fans.

Men når alt det fine så er sagt, så smerter det som et slangehug at vide at han snart er fortid.

Nu mere konkret til valget. Netop nu er i alt ni kandidater i gang med at indsamle underskrifter for at blive opstillingsberettiget. Hvem er din foretrukne kandidat og hvorfor mener du at lige netop din kandidat er den bedst egnede til at være den næste præsident for FC Barcelona?

Uanset hvem der bliver valgt ind, står han foran et bjerg af problemer. På gammeltestamentlig vis kan man sige han får Urias posten.

Jeg har som tidligere nævnt et blødt punkt for Laporta, men hvis jeg skal vælge ud fra hvad jeg tror der er bedst for klubben så er Font mit valg.

Hans holdning med elektronisk afstemning er jeg fortaler for, dog mener jeg at vi i en mere og mere polariserende verden ikke skal være så nationalistiske som han og andre kandidater gerne vil være.

Jeg er helt enig med stoltheden og baglandet og historien betyder meget, men det er altså svært at råbe inklusion, når inklusionen skal være så nationalistisk at man kun vil sit eget.

Font er samtidig ikke begejstret med Espai Barca. Og jeg er helt enig! Jeg har ingen forkærlighed for selve Camp Nou som arkitektonisk bygning eller æstetikken, og ja det er ved at være noget bedaget at se på. Men økonomien i det nye, stikker helt af. Og hvordan man kan få sig selv til at binde en større %-andel af fremtidige indtægter til Goldmann Sachs viser med al tydelighed at man vil gå LANGT for at få sit navn bag det projekt.

De fleste kandidater taler om vigtigheden i at Leo Messi fortsætter i klubben. Tror du din kandidat kan formå at overbevise Messi? Skal Messi overhovedet overbevises til at fortsætte?

Vi skal videre! Messi skal videre.

Tak for svarene. Er der her til sidst andet du brænder for at komme af med? Om valget eller bare generelt om Barça?

Nogle af de største oplevelser for mig har været på turene derned. Byen, pulsen, klubben og vores hold er noget magisk i min bevidsthed og for min familie. Min ældste søn på 13 var med til sin første clasico for 2 år siden. Han nåede altså at se Messi & Iniesta spille mod CR7 i deres sidste fælles optræden på Camp Nou. Min kone der på ingen måde er fodboldinteresseret, har nu overværet 2 clasicos og 2 Cl kampe og selv hun føler det er noget særligt. Samtidig har Rasmus og jeg haft den forret, at vi siden vi blev Medlemmer af En lokal Penyadernede, har haft mulighed for at købe årskort pladser til de kampe vi vil se. Det har givet mange gode oplevelser sammen med flere af jer herinde samt med forretningsforbindelser, familiemedlemmer og gamle klassekammerater.

Det er noget som vi vil fortsætte med at tilbyde og arrangere, for oplevelsen af at se andre opleve det er næsten som ordsproget med at der er større lykke ved at give, end ved at modtage.

Når vi en dag lægger vores nuværende arbejde bag os, har vi allerede talt om at vi laver Barca rejsebureauet for de rigtige fans 🙂

Endnu en gang tak for at tage dig tid til at besvare mine spørgsmål. Måske vi kam se en kamp sammen igen når corona forhåbentlig snart overstået.

¡Visca el Barça!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.