Kategorier
Fodbold

Barças transfervindue – vinteren 2021

Selvom finanserne næppe tillader de store transfers, så kører der stadig rygter. Jeg har kigget på nogle af dem. Vi skal dog ikke forvente de store bevægelser.

Udover økonomien er der også præsidentvalget, der afholdes d. 24. januar. Altså meget sent i forhold til transfervinduet.

Indgående transfers

Eric García – Manchester City

Der gik mange rygter i sommers og Barça forhandlede også med Manchester City, men Barça ville/kunne ikke matche hvad City forlangte. Mangler måske stadig det store gennembrud i det engelske, men Pep Guardiola har flere gange udtalt, at han gerne så García fortsætte hos de lyseblå.

Eric García rejste fra La Masia til Manchester i sommeren 2017 som 16-årig og slog hurtigst sit navn fast på ungdomsholdene. Spillede første sæson for Manchester City U18, men blev allerede efter første sæson rykket op på U23-holdet og fik 13 kampe på førsteholdet sidste sæson.

García anses for at være en naturlig leder og en spiller, der tænker fodbold og har virket fast besluttet på at tage hjem til Barcelona. Han ville gerne have taget til Barça i sommers, men har hele tiden været klar over at det ikke er sikkert at det bliver til noget før sommeren 2021. Flere aviser i Spanien melder allerede nu om at García og Barça er enige om en kontrakt pr. 1. juli 2021. Kun hvis den kommende præsident ikke ønsker at hente García bliver det ikke til noget. Spørgsmålet er som om Barça igen i dette vindue forsøge at få hentet García.

The prodigy son. Udråbt til at være den nye Piqué. Kan man få ham for en meget lav pris (maks. €5 mio.) her til vinter, så er det fint. Ellers ses vi til sommer.

Memphis Depay – Lyon

Depay var, ligesom Eric García, et varmt emne i sommerens transfervindue, men Lyon ville ikke slippe eller Barça havde i hvert fald ikke råd til at betale det Lyon og præsident Aulas forlangte. Ligesom med Eric García.

Hans kontrakt udløber til sommer og der spekuleres nu i om Barça denne gang vi kunne overbevise Lyon om at lade ham gå billigt. Alternativt vil man gå efter at hente ham på en fri transfer til sommer.

Koeman er meget varm på ham. Jeg er ikke. For det første tror jeg ikke han er god nok og vil ikke tilbyde Barça noget man ikke har i forvejen. Han kan spilles som nier, men er mere naturligt en venstre wing hvor man allerede har Ansu Fati. For det andet vil det være dumt at hente en spiller fordi Koeman vil have ham. Taget i betragtning at Koeman måske ikke holder længere end til sommer som træner i Barça.

Spar pengene.

Udgående transfers

Carles Aleñá

Carles Aleñá har ikke fået leget spilletid. Hverken i sidste eller i denne sæson. Blot 46 minutter i ligaen og en startplads mod Dynamo Kiev i Champions League i denne sæson og spilleren selv skulle være villig til at tage ud på endnu en lejeaftale.

Getafes præsident Angel Torres har bekræftet at de er interesserede. Ligesom de også gerne vil leje den tidligere La Masia-spiller Take Kubo, der ellers er udlejet til Villarreal fra Real Madrid for hele sæsonen.

Der har også været snak om to andre unavngivne klubber. En fra La Liga og en fra Serie A.

Jeg kan godt forstå Aleñá og så længe Koeman er træner er det begrænset hvor meget spilletid han vil få på grund af Koeman foretrukne 4-2-3-1, hvor der ikke rigtig er plads til Aleñá.

Skulle det ende med et lejemål i Getafe bliver Aleñá genforenet med hans tidligere holdkammerat Marc Cucurella, der skiftede til Getafe i sommers.

Opdateret d. 6. januar 2021. Så blev det offentliggjort at Aleñá er udlejet til Getafe for resten af sæsonen.

Riqui Puig

Ligesom med Carles Aleñá er det ikke blevet til meget spilletid for Riqui Puig. I ligaen er det blevet til sølle 4 (fire!) minutter, mens Puig har fået 74 minutter fordelt på tre kampe i Champions League. Koeman har helt sikkert ikke lyst til at benytte ham, men indtil har Puig valgt, at blive i Barça og kæmpe videre.

Både Arsenal og AC Milan har været nævnt interesseret i at hente Riqui Puig på en lejeaftale, men indtil videre tyder det ikke på at det er noget Barça er interesseret i. Puigs kontrakt udløber faktisk til sommer, men det forlyder at klubben vil aktivere en klausul i Puigs kontrakt og dermed forlænge den til 2023. Om det så er fordi Puig har en fremtid eller fordi man ikke vil risikere at miste ham gratis må tiden vise.

Samuel Umtiti

En verdensklasse centerback. I hvert fald til og med VM 2018. Han udskød en knæoperation for at deltage i slutrunden og har ikke været den samme spiller siden. Underskrev lige inden VM en ny kontrakt til 2023 med en væsentlig lønforhøjelse og er derfor en dyr herre at have siddende på bænken.

I sommers var der flere klubber, der var interesseret, men ingen af dem var i stand til at matche franskmandens lønkrav hvorfor han blev i Barça. Han har ikke spillet meget i denne sæson hvor både Ronald Araújo og Oscar Mingueza har stået foran i køen.

I følge L’Equipe skulle Nice være på udkig efter en centerback og har kigget på Umtiti, men jeg tror at også de vil have svært ved at matche Umtitis løn.

Jean-Clair Tobido

Jean-Clair Tobido blev på sidste dag af sommerens transfervindue udlejet til Benfica lidt ud af det blå og det har ikke været en succes. Ikke et eneste minut er det blevet til. Benficas træner, Jorge Jesus, har udtalt at Tobido hverken har det fysiske eller taktiske niveau til at spille for Benfica og alt tyder på at lejemålet bliver ophævet.

L’Equipe skriver i samme ombæring som Umtiti, at Nice også har kigget på Tobido og det er måske mere sandsynligt.

Júnior Firpo

Júnior Firpo fik fans af La Liga til at spærre i forrige sæson, da han scorede i Betis’ 4-3 sejr på Camp Nou. Betis’ træner var Quique Setién, men ironisk nok kunne den dominikanskfødte venstreback ikke slå igennem i Barça selv da Setién var der. Også Koeman foretrækker at bruge Jordi Alba.

I sommers var der lidt snak om bl.a. Inter, men det udmøntede sig ikke i noget. Skal Barça handle i dette transfervindue kræver det at der kommer nogle penge i kassen og der kan Firpo meget vel stå for skud.

Granada er det seneste hold, der meldt interesseret i Firpo. Dog mest sandsynlig på en lejeaftale.

Matheus Fernandes

Tja. Hvad skal man sige? Er der nogen, der kender Matheus Fernandes eller ved hvorfor han er i Barça? Han blev købt i Palmeiras i januar sidste år og blev med det samme udlejet til Valladolid uden at få særlig meget spilletid. I sommers hørte man ikke rigtig noget om ham, men han blev indskrevet i førsteholdstruppen. Endda uden en officiel præsentation i klubben. Meget underligt.

Det er vist intet konkret på bordet, men rygterne siger, at klubben og han selv leder et sted hvor han kan få mere spilletid end de 17 minutter han fik mod Dynamo Kiev i Champions League. Højst sandsynlig på en lejeaftale.

Andet

Oscar Mingueza

Før denne sæson et relativt ukendt navn men skader og karantæner har gjort at Mingueza fra Barça B har fået en del spilletid. Spillede på Barça B i sidste sæson, hvor det dog var Ronald Araújo og Jorge Cuenca, der var Pimientas foretrukne i centerforsvaret, men han fik kampe på højreback.

Minguezas kontrakt udløber til sommer, men Barça arbejder på at aktiver en klausul i kontrakten og forlænge den. Ligesom med Riqui Puig skulle klausulen gøre det muligt at forlænge kontrakten med 2 år, så den vil læbe til 2023.

Selvom han er ung og måske mest brugt af Koeman af nød, så er træneren glad for at Minguezas højde og hans fleksibilitet. Det så vi senest mod Eibar hvor Koeman satte Mingueza ud på højreback i stedet for Sergiño Dest.

Ilaix Moriba

Ilaix er blot 17 år (fylder 18 år her d. 19. januar) og spiller for tiden på Barça B på den centrale midtbane, men har trænet med førsteholdet nogle gange. Koeman skulle efter sigende være tilfreds med hvad han har set og med en eventuel udlejning af Carles Aleñá kan det være at Ilaix for lov til at komme med førsteholdet til kamp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.