Kategorier
Fodbold

Interview med Rasmus Stilling-Schütz

I forbindelse med det kommende valg i FC Barcelona har jeg spurgt en række danske culés om hvilken præsidentkandidat de håber vinder valget.

I denne omgang taler jeg med Rasmus Stilling-Schütz, der er CCO i Aluproff, medlem af Penya Barcelonista Manlleu og lidt af en Mr. El Clásico.


Læs mere om valget her: Les Eleccions


Interview

Bon dia, Rasmus, og tak fordi du vil give dig tid til at tale lidt om det forestående valg. Først og fremmest vil jeg lige høre om du vil fortælle lidt om dig selv og dit forhold til Barça?

Jeg er 43 år gammel, og har været fan af Barcelona siden 1989, da jeg var 12 år, og Michael Laudrup kom til Barcelona. TV2 begyndte at vise La Liga på TV, og det gav grundlaget for at jeg blev culé. Min familie ejer en virksomhed i Manlleu, som ligger en times kørsel fra Barcelona. Det betød at vi hvert eneste år var i Barcelona på ferie, og at jeg på den måde fik mit forhold til Barcelona ind i en meget tidlig alder.

Det har ligeledes betydet at jeg har fortsat mine besøg i Barcelona i hele mit voksne liv også, og er dernede mindst 2-3 gange om året. Jeg har feks. set Barça – Real hver eneste gang de seneste 10 år, men måtte i år for første gang se den hjemme pga Corona virusen.

Vores forhold til Manlleu gjorde at jeg for en række år siden, blev medlem af Penya de Barcelonista Manlleu, sammen med min ven Anders Ravn – som de første ikke-catalanere nogensinde.

Er du medlem af klubben og dermed har mulighed for at stemme til valget (hvilket COVID-19 så nok vil sætte en stopper for uanset hvad)?

Desværre ikke – men min søn er. Jeg gav ham et medlemskab i dåbsgave, og modtog en underskrevet A3 plakat fra Laporta dengang. Det var stort 🙂

Mange fans så det som et glædesøjeblik, da mistillidsvotummet fik indhentet nok underskrifter og dermed var den medvirkende faktor til at Josep Maria Bartomeu og hans bestyrelse endte med at træde tilbage og udskrive valg. Hvordan havde du det, da Bartomeu trådte tilbage?

Jeg så det som det eneste rigtige. Jeg var ked af hele håndteringen omkring Messi, og synes det blev uværdigt, både for Messi og klubben. Bartomeu blev præsident “ved et tilfælde” og blev ikke valgt af klubbens medlemmer. Og han formåede aldrig at lede klubben ordentligt, og tog en lang række forkerte beslutninger efter min mening. Og derfor synes jeg også det var godt at han stoppede. Han ville aldrig Barças bedste, og satte sig selv over klubben, hvilket der ikke er nogle der er  – heller ikke Messi.

I sommers skete der noget andet, der til gengæld var medvirkende til at mistillidsvotummet blev stillet. Leo Messi sendte den nu så berømte burofax til klubben med beskeden om, at han ønskede at forlade klubben med øjeblikkelig virkning. Hvordan havde du det med Messis udmelding?

Jeg synes det var kujonagtigt af Messi. Klubben har givet ham alt, og han har givet alt til klubben. Men at vælge at stikke halen imellem benene når klubben oplever modgang, er efter min mening ikke Messi værdigt. Så på det tidspunkt synes jeg man skulle have ladet ham gå. Der er ingen grund til at tvinge en spiller til at spille for Barça hvis han ikke vil. Siden da har det dog vist sig at Messi stadig kan og vil, og med ny træner og en ny præsident på vej, håber jeg at Messi ombestemmer sig og bliver i Barça resten af hans karriere. Jeg mener vi har mange unge talenter som vi kan bygge et nyt stærkt hold op om, og til det vil det være optimalt at have Messi 2-3 år mere.

Nu mere konkret til valget. Netop nu er i alt ni kandidater i gang med at indsamle underskrifter for at blive opstillingsberettiget. Hvem er din foretrukne kandidat og hvorfor mener du at lige netop din kandidat er den bedst egnede til at være den næste præsident for FC Barcelona?

Jeg må indrømmer at jeg ikke har læst de forskellige kandidaters kandidaturer. Og derfor har jeg heller ikke en favorit. Umiddelbart ville det være nemt at pege på Laporta, fordi han gjorde det så godt første gang. Men omvendt er det heller ikke garanti for at det vil ske igen. Det der er vigtigt for mig er at der kommer en præsident som ønsker at klubben skal tilbage til sin oprindelig DNA. Vi behøver ikke at købe store stjerner, om end jeg meget gerne så Neymar tilbage. Men det vigtigste for mig er at vi kan bygge et hold op om unge talenter, krydret med nogle rutinerede spillere. Ansu Fati, Pedri, de Jong, etc. skal være byggestenene for det nye Barça.

De fleste kandidater taler om vigtigheden i at Leo Messi fortsætter i klubben. Tror du din kandidat kan formå at overbevise Messi? Skal Messi overhovedet overbevises til at fortsætte?

Jeg tror meget på at en ny præsident med et nyt projekt kan overbevise Messi om at blive. Og som tidligere skrevet så tror jeg Messi kan være med til at opbygge et nyt hold omkring sig.

Tak for svarene. Er der her til sidst andet du brænder for at komme af med? Om valget eller bare generelt om Barça?

Jeg håber en ny præsident kan skabe noget ro i Barça. Og jeg håber at den nye præsident vil give træneren, om end det forbliver Koeman eller der kommer en ny til, noget ro til at skabe et nyt storhold.

Endnu en gang tak for at tage dig tid til at besvare mine spørgsmål. Jeg håber du i 2021 igen kan se komme til at El Clásico på Camp Nou.

¡Visca el Barça!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.