Kategorier
Fodbold

Den spanske bundstrid

Med otte runder tilbage af La Liga ligger Barça til at tage mesterskabet. Der er otte point mellem dem og Atlético. Bundstriden er til gengæld spændende igen i år. Celta Vigo og Villarreal kæmper mod Valladolid og Levante, mens det ser meget svært ud for Rayo Vallecano og SD Huesca.

Med otte runder tilbage af La Liga ligger Barça til at tage mesterskabet. Der er otte point mellem dem og Atlético og yderligere 13 point ned til Real Madrid. Bundstriden er til gengæld spændende igen i år. Celta Vigo og Villarreal kæmper mod Valladolid og Levante, mens det ser meget svært ud for Rayo Vallecano og SD Huesca.

 Oprykker. I La Liga for første gang nogensinde.

Kun fem sejre er det blevet til indtil videre. Første sejr kom i sæsonens første kamp ude mod SD Eibar og runden efter blev det 1-1 ude mod Athletic. På grund stadionombygning spillede Huesca også tredje kamp på udebane. På Camp Nou scorede de to mål, men lukkede samtidig otte ind. Herfra gik det stødt nedad og siden ottende runde har de ligget på sidstepladsen. I februar havde de en god periode hvor de hentede 11 i seks kampe, men det var ikke nok til at flytte sig i tabellen omend de kom lidt tættere på konkurrenterne. Jeg tror ikke SD Huesca overlever.

Næste kamp: ude mod Levante UDOprykker

Rayo Vallecano har kæmpet i bunden hele sæsonen og det ser svært ud for Rayo. De har fem point op til Celta Vigo lige under stregen og har et svært program forude. Valencia, Athletic og Real Madrid er nogle af modstanderne i de næste fem runder. Skulle de overraske og få nogle point her, så kan de måske det nå det endnu. De slutter nemlig sæsonen med tre kampe mod hhv. Levante, Valladolid og Celta Vigo.

De har for nylig (gen)ansat Paco Jémez til at sikre dem overlevelse. Paco Jémez er en underholdende træner, men hans til tider offensive og naive spil kan også blive dyrt for Rayo Vallecano. Alt i alt tror jeg ikke de når at hente holdene foran dem.

En spiller man kan fremhæve er Raúl de Tomás, også blot kaldet RDT. Har vist han er en kapabel angriber, men er kun på lån i Rayo. RDT er ejet af Real Madrid og pt. spekuleres der i, om hvorvidt RDT returnerer til Real Madrid til sommer og erstatter Mariano Díaz, der ikke har formået at slå i gennem i hovedstadens store klub.

Næste kamp: hjemme mod Valencia CF (5.)Lidt af en overraskelse at danskerklubben Celta Vigo ligger nede under stregen efter 30 runder. De startede sæsonen fint og lå længe i top 10, men Iago Aspas har været del skadet i de sidste to tre måneder og det satte sine spor på holdet. For et par runder siden røg de under stregen efter Villarreal kom i gang igen. I de ni kampe, hvor Aspas har været ude, har Celta kun vundet én kamp! I weekenden kom han tilbage og var med to mål en af grundene til, at Celta vendte kampen fra 0-2 til 3-2 hjemme mod Villarreal.

I går spillede de ude mod en anden nedrykningskandidat, SD Huesca. Igen blev det et brag af en kamp. 3-3 hvor Aspas scorede et mål og lavede assist til de to andre mål. Desværre udgik Aspas igen med en skade, men det vides endnu ikke hvor slemt det var. Er han ude igen, så tror jeg, at Celta får det svært. De møder bl.a. FC Barcelona, Atlético Madrid og Athletic, men de slutter af med en kamp mod Rayo Vallecano. Den kan måske gå hen og blive meget afgørende.

Men sikker nogle spillere, der er i Celta Vigos trup. Også udover danskerne. Alene i angrebet har Celta Vigo to kæmpe navne. Den ene er naturligvis Iago Aspas. Det er vanvittigt hvor meget han har vundet for Celta de sidste to tre sæsoner. Som makker har Aspas den uruguayanske terrier, Maxi Góme . På trods af en elendig sæson for Celta har Gómez scoret 11 mål og lavet fem assists. Barça er angiveligt interreseret i Gómez som afløser til Suárez, men der er også andre spillere inde i billedet. Gómez’ frikøbsklausul skulle falde fra €50 mio. til €25 mio. hvis Celta rykker ned. Den tidligere FCN’er Stanislav Lobotka vil nok også være en eftertragtet herre hvis det skulle ske.

Næste kamp: hjemme mod Real Sociedad (11.)Ligeså vel som det er en overraskelse at Celta Vigo ligger under stregen, så er det også overraskende at Villarreal ligger lige over med kun en enkelt point mere end galicerne. De fyrede tidligere på sæsonen Javi Calleja, da tingene tidligt i sæsonen så dårligt ud for Villarreal. Javi Calleja blev fyret d. 10. december, men hans afløser Luis Garcia formåede på ingen måde at bende skuden og allerede 29. januar blev Javi Calleja genansat. I mellemtiden er de rykket fra næstsidstepladsen fem point bagefter Rayo Vallecano til at være kravlet over stregen med seks point ned til Rayo, der nu ligger næstsidst.

Villarreal tabte tre point til Celta Vigo forleden efter de var foran 2-0 på Balaídos og for at gøre ondet værre så smed de to point mod FC Barcelona i tirsdag i sæsonens bedste kamp. Barça var foran 2-0 efter 16 minutter og så ud til at skulle cruise sejren hjem. Barça udnyttede ikke deres chancer og noget overraskende var Villarreal foran 4-2, da kampen gik mod sin afslutning. I 90. minut scorede Messi direkte på frispark og i 93. minut udlignede Luis Suárez. To frygtelige kampe for Villarreal.

Programmet i mente tror jeg at Villarreal klarer den. Udover Real Madrid og Getafe møder de mange udenfor top 10. Deres hold er også alt for godt til at rykke ned. Paradoksalt nok så er Villarreal stadig med i Europe League. Tænk sig hvis de rykker ned og vinder Europe League? Så vil den stå på Segunda División og Champions League i samme sæson!

Næste kamp: ude mod Real Betis (9.)Oprykker

Det vakte opsyn i sommers, da Valladolid blev opkøbt af en udenlandsk investor. Især fordi investoren var Ronaldo – altså den ægte. O Fenômeno købte 51% af aktierne i klubben for €30 millioner og udtalte ved tiltrædelsen:

“Trust us to consolidate Real Valladolid in La Liga and for us to be able to grow the enthusiasm that exists,” he said. “We have the best staff to achieve our aim and our objectives, which are to continue to grow as far as our enthusiasm allows us to.”

For nu skal de nok bare koncentrere sig om at overleve. I skrivende stund spiller Valladolid ude mod Leganés i deres runde 30 kamp. Her står det 0-0 efter en times spil. Holder det resultat, så har Valladolid 31 point. Opdatering: Valladolid tabte 1-0 og ligger nu á point med Villarreal.

Valladolid startede også flot, som flere af de andre klubber i bunden, men efter de efter tolvte spillerunde lå på en syvende plads har de siden befundet sig lige over stregen.

Næste kamp: ude mod CD Leganés (12.)Levante er gået helt i stå. Efter 15. spillerunde lå de på en sjetteplads. 15 kampe senere ligger de nu nr. 15. Foruden Huesca møder Levante også Rayo Vallecano af bundholdene, men de skal også møde FC Barcelona, Atlético Madrid og Valencia. En sejr over Huesca vil kunne give dem lidt luft. Hvis Villarreal og Celta begynder at hente nogle point, så kan det bliver en meget spændende afslutning for Levante. Faktisk tror jeg de godt kan ende med at kæmpe gevaldigt om at undgå nedrykning.

Næste kampe: hjemme mod SD Huesca


Jeg tror det bliver nogle sindssyg intense runder i bunden. SD Huesca og Rayo Vallecano tror jeg rykker ned og så kommer Celta Vigo, Villarreal, Valladolid og Levante til at kæmpe om den sidste nedrykningsplads. Med masser af indbyrdes opgør kan meget må at ske. Selv Girona og Espanyol kan faktisk nå at blive trukket med ned i nedrykningsstriden. Personligt håber jeg at både Villarreal og Celta Vigo overlever.

Og husk at ved pointlighed så tæller indbyrdes opgør før målscoren i La Liga. Jeg er sikker på at det bliver vildt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.