Kategorier
Fodbold

Ronaldinho Gaucho – the beginning

Verdens bedste Ronaldinho fylder 38. Stort tillykke. Her er et lille skriv om hans start i Barça.

Verdens bedste Ronaldinho fylder 38

Mit forhold til Ronaldinho stammer uden tvivl fra hans ophold i FC Barcelona. Jeg havde da set hans karakteriske elástico-dribling i hans tid i PSG, men det var i Barça han vandt mit hjerte. Vi starter dog lige lidt tidligere.

Fra skidt til værre

Efter den mangeårige præsident Josep Lluís Núñez i 2000 blev afløst af Joan Gaspart var der ikke meget at glædes over som culé i løbet af de næste tre år. I samme måned som Gaspart tiltrådte forlod Luis Figo klubben til fordel for ærkerivalen Real Madrid. Gaspart brugte pengene på Emmanuel Petit, Marc Overmars og Gerard López, men hverken de tre, resten af truppen eller tilbagevendte Louis Van Gaal kunne skaffe nogle titler til Barcelona.

I februar 2003 gik den ikke længere for Joan Gaspart. Han måtte mere eller mindre frivilligt trække sig tilbage og i stedet tiltrådte Enric Reyna, som midlertidig præsident. Enric Reyna havde store planer om at valgt til permanent præsident, men han holdt ikke længere end til maj og i juni var der således præsidentvalg. En umg advokat trak stor opmærksomhed under valgkampen bl.a. med hans valgløfte om, at hente Manchester Uniteds David Beckham til klubben hvis han vandt valget. Advokaten var Joan Laporta og han vandt som bekendt valget og således gik jagten ind på David Beckham. De to klubber var angiveligt enige om en transfer, men Beckham selv var ikke med på idéen og skiftede i stedet for til Real Madrid. Var Laporta færdig før han var begyndt?

En ny æra begynder

Et andet navn var også blevet nævnt af Laporta under valgkampen, nemlig Ronaldinho, men Barça var ikke de eneste, der var interesserede i brasilianeren. Manchester United var naturligvis på udkig efter en afløser til Beckham, men heldigvis for Laporta var det hans klub, der løb af med spilleren. Nu kan man selvfølgelig ikke aldrig vide hvad der var sket hvis det var endt med Beckham i stedet for Ronaldinho, men i dag bliver købet af Ronaldinho set som vendepunktet for Barça. For det er jo gået meget godt for klubben siden 2003.

Læs også: Da Edgar Davids indtog Barcelona

Det der mål

Vi slutter af med Ronaldinhos hjemmebanedebut. Nærmere betegnet onsdag d. 3. september 2003 kl. 00.05 på Camp Nou mod Sevilla. Ja, du læste rigtigt. Kampen blev fløjtet i gang fem minutter over midnat. En landskampspause var nemlig på vej og Brasilien havde en kamp mod Ecuador. Barça prøvede derfor at flytte kampen til tirsdag, men Sevilla holdt fast i at kampen skulle spilles onsdag. Hvad gør man så? Ja, man flytter da bare kampen til lidt over midnat. Udover det specielle tidspunkt er kampen også kendt for Ronaldinhos første mål for Barça. Et udkast fra Victor Valdés endte hos Ronaldinho på egen banehalvdel, to Sevilla-spillere blev sat og Ronnie fyrede bolden af sted fra 25-30 meters afstand og resten er historie.

Stort tillykke til Ronaldo de Assis Moreira og tak for alle detaljerne, målene og ikke mindst smilene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.