Kategorier
Fodbold

Boldklubben Frem – forår i luften

Forårssæsonen går snart i gang. Der er seks kampe tilbage inden det afgøres om Frem kommer med i op- eller nedrykningsspillet i 2. division.

Efteråret bød på 16 kampe i 2. division, hvor Frem blot lukkede 10 mål ind. Til gengæld kneb det for Frem med selv at score mål, og det blev kun til 13  af slagsen. Blot to gange lykkedes det Fremmerne at score mere end to mål i samme kamp – det var dog i pokalturneringen. Forårssæsonen starter på lørdag, og der er seks kampe tilbage, inden det afgøres, om Frem kommer med i op- eller nedrykningsspillet.

Boldklubben Frem - preview 2018/19

De nye ansigter

Der kom en del nye ansigter til, efter Lasse Holmgaard trådte til som træner. Flere stamspillere havde forladt Frem forud for sæsonen, og over 30 prøvespillere var forbi klubben, før truppen var på plads. Jeg var, før sæsonen gik i gang, spændt på at se Tonni Adamsen, der blev hentet fra Taastrup FC i Danmarksserien, og jeg synes, han har gjort det rigtig godt. Han startede lidt uheldigt ud med et rødt kort, der kostede nogle dages karantæne, men ellers har han set god ud både på kanten og oppe i angrebet. Jeg tror, han kan blive endnu bedre i foråret i takt med han får mere og mere erfaring i 2. division. Man skal huske på, at han kom fra et hold, der spiller to rækker under Frem og der må alt andet lige være forskel både teknisk, taktisk og tempomæssigt fra Danmarksserien og op til 2. division.

En anden spiller jeg glædede mig til at se var bornholmske Marius Finsen, der faktisk fik kæmpet sig ind på holdet i løbet af efteråret. Han er stadig ung og kom, ligesom Tonni Adamsen, fra et noget lavere niveau, men der er masser af potentiale i knægten. Han er en stor spiller, men teknisk er han rigtig dygtig og jeg tror hans fremtid ligger mere ude på kanten end som frontangriber. Andre spillere, der gjorde et godt indtryk henover efteråret var svenske Victor Christiansson, der har gjort det godt på midtbanen. Victor placerer sig godt og arbejder hårdt i det defensive. Også Abdoulie Njai så spændende ud omend han er noget uortodoks. Nogle gange ser det ud til at hans lange ben er en ulempe og at han er ved at falde over sig selv, men trods det ender det mange gange med en bolderobring eller en vellykket dribling alligevel. Har også haft mange vellykkede dribleture hvor han har tørret flere mand. Det er dog ikke altid at den sidste aflevering er så god og derfor ender det lidt for ofte i ingenting.

Efterårets højdepunkt…

… var pokalkampen mod Vejle! Dét kan der ikke være meget tvivl om. En kamp, der fra start af ikke levnede Frem mange chancer, men spillerne tog i den grad kampen op mod Superliga-spillerne fra det jyske. Som bekendt solgte Frem Adam Jakobsen før sæsonstarten, og det kom til at koste dyrt. Selvom Frem var foran to gange i løbet af kampen, så sørgede Adam Jakobsen begge gange for, at Vejle kom tilbage i kampen. Da Benjamin Warlo bragte Frem på 2-1 med 10 minutter tilbage, var der ellers fuld knald på Valby Idrætspark og i særdeleshed på Paulis Rødder, men med blot fire minutter igen udlignede Adam Jakobsen til 2-2. Det blev også kampens resultat, og så stod den på forlænget spilletid. Kort før 1. halvleg af den forlængede kom Vejle på 2-3, og på dette tidspunkt blev der noget stille på stadion. Jeg havde nok også selv svært ved at tro på det, men alligevel lykkedes det Fremmerne at komme tilbage. Benjamin Warlo fik udlignet til 3-3 efter 114 minutter. Skulle det virkelig lykkedes at få chancen i straffesparkskonkurrence? Inden jubelen og tankerne havde lagt sig blev der dog igen stille på Valby Idrætspark, da Vejle scorede til slutresultatet 3-4 blot et minut senere. Men sikke en aften!

Paulis Rødder med en hilsen til Vejle og deres ejere

Udskiftninger i truppen

Der har både været en del kontraktforlængelser og til- og afgange i løbet af vinteren. Den vigtigste nyhed er nok, at Frem har forlænget kontrakten med Lasse Holmgaard, så cheftræneren fortsætter indtil sommer. På trods af svingende resultater henover efteråret synes jeg, at det er rigtig fornuftigt at forsætte med bornholmeren. Det giver både Lasse og holdet en chance for at vise sig frem i foråret. Udover Lasse Holmgaard har man også forlænget kontrakt med Tonni Adamsen, Gustav Gjøg og Victor Christiansson.

Allerede før nytår blev det meldt ud, at fem spillere forlod Frem. Således blev det farvel til Frederik Mehder, Alexander Green, Simon Skibsted, Deniz Karaca og Frederik Hansen. Fælles for dem alle var, at de ikke fik nok spilletid. For et par dage siden blev det desuden meddelt, at, den ellers hjemvendte, Ibrahim Badran også stopper i Frem.

Til gengæld er der kommet nogle nye ansigter ind i truppen. Daniel Anusic er hentet i Brønshøj. På trods af hans forholdsvis unge alder på 22 har Daniel Anusic allerede 80 kampe i 2. division på CV’et.

Til midtbanen har man lejet Frederik Roepstorff i FC Helsingør. Der er ofte blandede holdninger til lejeaftaler, som noget tyder på kan blive noget vi måske kommer til at se mere til i Frem.Det er i hvert fald, hvad jeg fornemmer ud fra Lasse Holmgaards udtalelser i udsendelsen om Lasse og Frem på Mediano. I øvrigt en glimrende udsendelse, der varmt kan anbefales. Find den nederst på siden.

I angrebet har Frem fået et nyt spændende navn i færingen John Frederiksen, der er hentet i HB Thorshavn. For Lasse Holmgaard er det dog ikke et ukendt navn. Ikke nok med at han er født på Bornholm, så har han tidligere spillet for NB Bornholm under Lasse Holmgaard. Udover John Frederiksen har Frem også fået en anden “ny” angriber, nemlig Daniel ‘Elly’ Petersen. Lad os håbe at luften er renset, og ‘Elly’ falder godt ind på holdet igen.

Der er flere nye navne i truppen. Nogle af dem er vist prøvespillere, der har fået chancen, men om det er tilfældet med alle, ved jeg ikke helt. Det kan også være nogle er rykket op fra U23-holdet. Det er noget, jeg vil undersøge nærmere.

På trænersiden er der kommet en ny assistent ind på førsteholdet. Christoffer Balle er hentet i HIK og erstatter Andreas Lundberg, der har fungeret som assistent mens han har været langtidsskadet og nu vender tilbage til truppen som spiller. 2. holdet/U23-holdet har ligeledes fået en ny træner i form af Giuseppe Favasuli, der i flere omgange selv har været cheftræner i bl.a. Fremad Amager, Ølstykke og B93. Giuseppe Favasuli erstatter Martin E. Jensen, der frivilligt er trådt tilbage.

Skal vi op eller ned?

2. division - stilling
Stillingen taget fra Bold.dk

I den noget underlige sammensætning af 2. division mangler der stadig seks kampe i foråret, før rækken deles op i de to slutspil. Som det ses af ovenstående tabel, så er der rigtig meget at spille om i foråret for Frem. Umiddelbart, på papiret, har Frem et godt program, hvor det kun er Brønshøj og Vanløse, der ligger højere end Frem selv. De fire andre modstandere er bund fire, så det er i høj grad op til Fremmerne om det bliver til det spændende oprykningsspil eller det kedelige og nervepirrende nedrykningspil. Personligt bliver jeg skuffet, hvis det bliver til det sidste. Desuden håber jeg på lidt flere mål og lidt mere spænding. Selvom Lasse Holmgaard i ovennævnte interview i Mediano har udtalt, at han synes Frem har spillet offensiv fodbold, så synes jeg, at det har været svært at se i efteråret. Det har til tider lignet ørkenvandringer. Det er dog ikke noget jeg holder mod Lasse Holmgaard, men jeg tror på, at det kan skyldes, at det primære fokus i efteråret var at bygge en solid base op bagfra. Man havde trods alt mistet to startere i forsvaret (Christian Stokholm og Rasmus Louie Larsen), men nu skal der altså bygges på i det offensive. Selv ikke ‘Elly’ kan score, hvis bolden ikke når frem til ham.

Optakten til foråret

11 træningskampe er det blevet til i løbet af vinterpausen, der er endt med fem sejre, to uafgjorte og fire nederlag. Nu skal man nok passe på med at lægge for meget i resultater i træningskampe, men ikke desto mindre har der været et par underlige resultater. Bl.a. har man tabt til Brøndbys U19-hold og TFC Odsherred fra Danmarksserien. Til gengæld har man slået hold som Fremad Amager og Brønshøj og spillet uafgjort mod FC Roskilde og Landskrona BOIS. Det positive er så at det lykkedes at score i alle kampene på nær den sidste kamp mod AB, der endte med en øretæve på 0-4. Her må vi sætte vores lid til det gamle mundheld: efter en dårlig generalprøve følger en god premiere.

Vi ses på stadion!

Truppen

 1. Marco Brylov (målmand)
 2. Mikkel Andersson (midtbane)
 3. Jonas Nørremark (forsvar)
 4. Abdoulie Njai (back/midtbane)
 5. Frederik Sundstrup (forsvar/midtbane)
 6. Andreas Theil Lundberg (forsvar/midtbane)
 7. Victor Christiansson (midtbane)
 8. Hamid Khalidan (kant/midtbane)
 9. Beran Camili (midtbane/angreb)
 10. Tonni Adamsen (midtbane/angreb)
 11. Mads Severinsen (forsvar/midtbane)
 12. Benjamin Warlo (angreb)
 13. Andreas Horsebøg (midtbane)
 14. Gorm Hansen (angreb)
 15. Daniel Anusic (back)
 16. Hervé Gamys (midtbane)
 17. Kenneth Thinter (back/midtbane)
 18. Marius Finsen (angreb)
 19. Kristoffer Dirksen (back)
 20. Gustav Gjøg (back/midtbane)
 21. Christian Bramsborg (?)
 22. Mads Julø (forsvar)
 23. John Frederiksen (angreb)
 24. Frederik Roepstorff (midtbane)
 25. Alain Mateso (Angreb)
 26. Jesper Næsby (målmand)
 27. (Nr. 77) Daniel ‘Elly’ Pedersen

Transferoversigt

Ind

 • Christoffer Balle (assistent, HIK)
 • Giuseppe Favasuli (U23-træner, HIK ungdom)
 • Gorm Hansen (angreb, ?)
 • Christian Bramsborg (?, ungdomsspiller?)
 • Mads Julø (forsvar, FC Roskilde?)
 • Alain Mateso (angreb, HB Høge?)
 • Jesper Næsby (målmand, Allerød?)

Ud

 • Frederik Mehder
 • Alexander Green
 • Simon Skibsted
 • Deniz Karaca
 • Frederik Hansen
 • Ibrahim Badran

Frem Special – samtale med Lasse Holmgaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.