Kategorier
Fodbold

Barça Transfers – sommeren 2019

Lidt om spillerne, der er hentet til Barça i sommerens transfervindue…indtil videre. Neymar lurer nemlig stadig. Opdateres hvis der kommer nye handler.

Nr. 17 – Antoine Griezmann

€120 mio.

Sidste sommer var en farce. Griezmann optog en dokumentar om hans beslutning; blive i Atleti eller tage til Barça? Dokumentaren blev optaget af firma ejet af Gerard Piqué, der kendte Griezmanns beslutning inden den blev offentliggjort, hvilket skabte lidt uro mellem bestyrelsen og Piqué.

I stedet blev det denne sommer efter Griezmann udløste sin frikøbsklausul på €120 mio., men heller ikke denne gang var det uden ballade. Da Griezmann forlængede kontrakten med Atlético Madrid sidste sommer blev hans frikøbsklausul sat til €200 mio. faldende til €120 mio. d. 1. juli i år. Atleti hævede imidlertidig, at Griezmann allerede i marts havde sagt ja til Barça og de mente derfor at Barça skulle betale den gamle frikøbsklausul på de €200. Atleti hævdede også at kunne bevise det og ville derfor forsøge at blokere transferen indtil de havde fået det fulde beløb. Det ser dog ud til at hele sæbeoperaen omkring Griezmann er ved at være ved vejs ende.

Forleden meldte SPORT at Comité de Licencias de la Liga har afvist Atletis sag og derfor forbliver Griezmann registreret til at spille. Sidste mulighed for Atleti er vist at gå rettens vej.

Så nu er det “bare” at falde til på holdet. Jeg tror umiddelbart at planen er at bruge ham på venstrekanten i en sæson sammen med Suárez og Messi og derefter erstatte Suárez. Nu må vi dog se hvad det ender med omkring Neymar. Hvis han kommer retur, så kommer han til at sidde på venstrekanten og efterlader samtidig Griezmann, som direkte konkurrent til Suárez. Griezmann kan dertil vikariere for Neymar ude til venstre. Næste sæson tror jeg, at Griezmann er førstevalget som angriber uanset om Neymar kommer eller ej.

Nr. 21 – Frenkie de Jong

€75 mio. + €12 mio. i variabler

I 00’erne havde man de Boer brødrene og i et stykke tid så det ud til at man ville få to nye hollandske “brødre” fra Ajax nemlig Frenkie de Jong og Matthijs de Ligt. I denne omgang må Barça “nøjes” med de Jong, da de Ligt tog til Juventus.

Frenkie de Jong imponerede stort sidste sæson sammen med resten af Ajax-holdet og umiddelbart ligner han en perfekt konkurrent til Sergio Busquets, der i de sidste par sæsoner har haft meget større udsving end hvad man normalt ser fra den ellers så sikre defensive midtbanespiller. I sæsonåbneren mod Athletic Club spillede de Jong endda fra start og Sergio var henvist til bænken.

Frenkie de Jong kan også anvendes sammen med Sergio enten som en ekstra defensiv midt – doble pivote på spansk – eller han kan bruges som en midtbanespiller a la Xavi, hvor Arthur også gør sig.

Virkelig et spændende indkøb.

Nr. 13 – Neto

€26 mio. + €9 mio. i variabler

Med en noget speciel handel endte Valencias Neto i Barça og tidligere reserve for Marc Andre ter Stegen, hollandske Jasper Cillesen, røg den anden vej. Man blev vist rimelig hurtigt enige om en handel, men handlen blev først effektueret i juli, da det passede bedst ind i Valencias FFP-regnskab. Prismæssigt går det ca. lige op, da Valencia har sendt €35 mio. til Barça.

Cillesen har i de sidste tre sæsoner var en super reserve for ter Stegen. Om Neto har samme høje niveau bliver spændende at se. Mon ikke han får Copa del Rey-kampene ligesom Cillesen har gjort de seneste år.

Nr. 16 – Júnior Firpo

€18 mio. + €12 mio. i variabler

Sidste sæson var der ikke rigtig nogen reserve for Jordi Alba og det satte måske også præg på Albas præstationer til sidst på sæsonen. F.eks. var han indblandet i to af målene man indkasserede i den famøse semifinalekamp på Anfield. Alternativerne til Alba var Thomas Vermaelen, der mest er midterforsvarer, og B-spilleren Juan Miranda. Vermaelens kontrakt udløb d. 30. juni og den blev ikke forlænget og han har derfor forladt klubben. Miranda fik nogle minutter, men er i følge den sportslige ledelse ikke klar til at agere fuldtidsreserve.

Derfor har man hentet et af de mest spændende navne i La Liga på venstre back positionen. Firpo, der er dominikansk født, er hentet i Betis, hvor han har spillet siden 2014. Debuten for Betis’ førsteholdet kom i februar 2018 og han var førstevalg for dem i sidste sæson og viste sig bl.a. frem i Betis’ 4-3 sejr på Camp Nou.

Emerson

€6 mio.

Endnu en speciel handel. Emerson Aparecido Leite de Souza er højreback og blev i januar købt af Barça for €12 mio. i brasilianske Atlético Mineiro, men først fra 1. juli 2019. I stedet for at blive i Brasilien blev han med det samme udlejet til Betis. Her til sommer er han så købt, i stedet for at Barça har betalt €12 mio. så har Barça og Betis betalt €6 mio. hver og Emerson er rent teknisk på kontrakt i Betis frem til 2021 og frem til den periode kan Barça købe Emerson for Betis’ andel på €6 mio.

Rykket op fra Barça B

Planen er at Sergi Roberto skal være midtbanespiller i denne sæson og det efterlader Nelson Semedo som eneste højre back. Wagué blev sidste sommer hentet til Barça B fra belgiske Eupen og fik allerede debut på førsteholdet sidste sæson og rykkes op fra Barça B til denne sæson.

Wagué er oprindeligt fra Senegal og har spillet 17 landskampe siden debuten i 2017.