Kategorier
Fodbold

Middelmådige Málaga

Lørdag tabte Málaga 0-2 hjemme på La Rosaleda til Barcelona. Det i sig selv er næppe den store overraskelse. Man kan da heller ikke spille mod Barça og forvente en sejr hver gang, men med nederlaget ser det virkelig skidt for Albicelestes i bunden i ligaen.

Lørdag tabte Málaga 0-2 hjemme på La Rosaleda til Barcelona. Det i sig selv er næppe den store overraskelse. I de sidste 10 kampe på La Rosaleda har Málaga kun formået at få fire point i mod Barça (1-1-8). Man kan da heller ikke spille mod Barça og forvente en sejr hver gang, men med nederlaget ser det virkelig skidt for Albicelestes i bunden i ligaen.

Málaga CF kæmper en hård og nærmest umulig kamp for at overleve i La Liga.
Málaga CF kæmper en hård og nærmest umulig kamp for at overleve i La Liga.

Det var således den syvende tabte kamp i træk og 14. kamp uden sejr. Totalen lyder på 13 point og der er 11 point op til Levante, der ligger lige over stregen. I det hele taget har det været en katastrofal sæson for Málaga, der også røg tidligt ud af Copa del Rey. Allerede i tredje runde var det slut og endnu værre var det måske, at det var Numancia fra Segunda División, der var bødlen.

Som skrevet er der 11 point op til Levante, der i øjeblikket ligger på 17. pladsen og dermed over nedrykningsstregen. Der bliver umådeligt svært for at Málaga at hente så mange point på kun 10 kampe. Det bliver ikke lettere af de skal møde fire hold fra top 10 også. Her i blandt Real Madrid og Villarreal. Samtidig skal de også holde Las Palmas og Deportivo La Coruña bag sig. Málaga skal møde både Levante og Depor (begge på udebane) og de kampe skal vindes hvis Málaga skal have en chance. Med sejre i de to kampe tror jeg stadig ikke Málaga vil klare den. De skal i hvert fald være umanerligt heldige.

Det er lidt underligt at forestille sig, at Málaga i 2012-13 (samme sæson som FC Nordsjælland var med) var i kvartfinalen i Champions League efter først at have vundet deres pulje, som ubesejret, foran Milan for derefter slå Porto ud i ottendedelsfinalen med samlet 2-1. I kvartfinalen kom de op i mod Borussia Dortmund.

Efter 0-0 i Málaga så det ikke super nemt ud, men på Westfalenstadion stod det 1-2 på måltavlen, da den rundede 90 minutter. Desværre for Málaga var der lagt tre minutter og de tre minutter udnyttede Dortmund til at score to gange. For at gøre ondt værre, så var begge mål endda offside og på trods af en klage til UEFA fra klubpræsident Sheikh Abdullah Ben Nasser Al Thani, så var Málaga ude. For at det ikke skal være løgn, så blev Málaga ovenikøbet udelukket af den efterfølgende sæsons Europe League på grund af deres massive gæld og det var vel reelt afslutningen på Málagas gode år. Sheikhen skruede ned for investeringerne. I stedet for navne som Willy Caballero, Demichelis, Nacho Monreal, Joaquín, Toulalan, Saviola og Julio Baptista består truppen i dag af mindre kendte navne og to håndfulde lejesvende.

Det ligner unægteligt slutningen på Málagas 10-årige periode i den bedste række i Spanien. Som Thomas Helmig sang tilbage i 2006: “Godnat Málaga”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.