Kategorier
Musik

Deterre – Thule – release på Zeppelin Rock Bar

Deterre afholdt pladerelease med deres nye album, Thule, på Zeppelin Rock Bar på Vesterbro.

Full disclaimer: Jeg har arbejdet sammen med Teis i tre år.

Deterre

Deterre er en duo fra København, der består af Teis Pind Adrian (keys og mundharmonika) og Martin Egeberg (guitar og vokal). I aften holdt de release på deres nye album Thule, der er den første fuldlængde plade efter de sidste år udgav EP’en Thule Live. Pladen udgives på cd lørdag d. 3. marts 2018 og kan fås i udvalgte københavnske pladebutikker samt digitalt på Deterres Bandcamp-side. Deterre startede som Paragrafph tilbage i 1998 med Martin Egeberg, der beskriver Paragrafph som værende inspireret af New Yorks dybe, mørke undergrund fra 1970’erne. Deterre som det er i dag er mere shoegazey og trække meget på det ambiente. Aftenens koncert skævt af sted, da strømmen gik kort ind i første nummer. Zeppelin Rock Bar har en dB-måler og når den registrerer mere end 92 dB for længe, så slukker den for strømmen på scenen. Samtidig betød det at trommemaskinen måtte reprogrammeres efter strømafbrydelsen. Efter første nummer med startproblemer og hvad der fulgte med derefter kom Deterre dog godt efter det.

Dark ambient shoegaze

Guitarstrengene lyder som den kører i et loop af ekko og man bliver svøbt ind i musikken på medidativ vis for ind i mellem at blive afbrudt af keysboardet, der lægger melodi til det hele. Igen afbrudt af lidt guitar-distortion. Rensdyrbjælder blev der også plads til i aften på forunderligvis. Tingene bevæger sig langsomt og man skal være i humør til at bare sætte sig og tænke på ingenting. Følge musikken og se hvor du ender henne. Deterre har nok deres mening om hvor sangene skal tage dig hen, men jeg tror de dybe toner vil skabe noget nyt for hver person, der hører det.

Jeg satsede den anden dag og satte albummet på tilsendt løbetur. Jeg havde mine bange anelser om hvorvidt musikken ville være for langsom og stenern at løbe til, og det tror jeg også det havde været hvis det ikke var fordi jeg løb på løbebånd, så jeg ikke skulle koncentrere mig om at selv holde farten. Samtidig skal det dog siges at løbeturen gik dejligt let, da jeg blev båret af musikken.Jeg havde ikke begyndt at høre Deterre hvis jeg ikke kendte Teis, da jeg ikke hører den genre normalt og det ligger ganske langt væk fra den sludge og doom jeg normalt hører. Ikke desto er det nok ikke sidste gang jeg kommer til at høre albummet og jeg kunne sagtens finde på at dykke lidt ned i genren, da den tydeligt har noget at byde på. Nok ikke hver dag og nok hele genren, men alligevel. Det er nu også meget godt at prøve noget andet nogle gange.

Thule – tracklist

  1. accrue to fly
  2. the early i or u
  3. a savage blur
  4. septillion
  5. scorced / blizzard
  6. a day for midnight
  7. mnemoir

Hør dem på Bandcamp: https://deterre.bandcamp.com
Facebook: https://facebook.com/Deterre

King’s Cult

Selvom det blot var en lille release, så var der faktisk også opvarmning på. Et tomandsband, der kaldte sig King’s Cult. Et trommesæt og en guitar var hvad der skulle til for King’s Cult, der spillede fire numre, der primært gjorde sig i noget a la alternativ/stoner rock. Især deres tredje nummer, der handlede om en mand, der boede i swamp’en med sin kalkun, var rigtig godt. Der mangler dog efter min menig helt klart en bassist. Det ville klæde bandet rigtig godt.

Hør dem på Soundcloud: https://soundcloud.com/kings-cult
Facebook: https://facebook.com/kingscult/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.