Kategorier
Ikke kategoriseret

Peter Kofod – aktivist, musiker og skribent

Peter Kofod har gennem en længere periode skrevet om internetaktivisme, overvågning og whistlebloweri. Han været med til at stifte whistleblowerorganisationen Veron og har interviewet Edward Snowden.

Peter Kofod har gennem en længere periode skrevet om internetaktivisme, overvågning og whistlebloweri. Han været med til at stifte whistleblowerorganisationen Veron sammen med blandt andre tre whistleblowere. Ydermere var han den første dansker til at interviewe den amerikanske whistleblower, Edward Snowden.

Peter Kofod. Kilde: Veron
Peter Kofod
Kilde: Andrea Sigaard/Veron.dk

Nu har Peter Kofod oprettet en konto på Patreon.com, som er en crowdfunding-platform. Det går kort sagt ud på, at man kan støtte forskellige skribenter. Man kan støtte en given skribent med et valgfrit månedligt beløb – helt ned til én dollar. Én dollar er selvfølgelig ikke meget, selv ikke med den nuværende kurs, men jo flere, der spæder til, jo bedre. Man binder sig ikke for mere end en måned ad gangen, så man ikke tilfreds med det man får, kan man til enhver tid stoppe med at betale. Der er med andre ord mulighed for at sammensætte ens egen avis med de emner man går op i. Ellers kan man, som jeg har gjort, nøjes med at støtte én skribent. Peter har allerede skrevet mange gode artikler om Snowden, overvågning generelt, retssagen mod Gottfrid ‘anakata’ Svartholm Warg og flere emner indenfor samme kategori (se flere af artiklerne på linket til Peters Patreon-profil længere nede) og dette arbejde er super vigtigt i en tid, hvor vores retssikkerhed er på spil. Antiterrorlove vedtages i ét væk og hver gang forsvinder en lille bid af vores personlige frihed.

Som man kan se skriver Peter Kofod meget om det tunge stof om overvågning og hvordan vores retsstat virker i disse dage. Med Peters egne ord skrive han “for det meste om masseovervågning, whistleblowere, hackersag(er), retssikkerhed, krig, korrupte politikere og elendige medier”. Jeg har taget mig selv i, at ryste på hovedet flere gange, når jeg har læst Peters artikler. For artiklerne er ikke bare antagelser og konspirationer, men artikler med masser af research bagved og med henvisninger til eller udskrifter af materiale man ikke normalt ville se. Det er klart, at jo mere research, jo mere tid har man brug for. Det er så her Patreon kommer ind i billedet. Ved at støtte Peter Kofod kan han ‘købe’ tid til at researche og skrive endnu mere om alt det, der sker når offentlige myndigheder gang på gang overtræder helt elementære love og regler. Overtrædelser, der ville give fængselsstraffe, hvis du eller jeg forsøgte os med lignende.

For lige at toppe det hele, så spiller Peter Kofod guitar i Guns Tribute, et Guns N’ Roses cover-band. Rock’n’roll og big politics! What’s not to like?

Jeg håber, at ovenstående har givet dig lyst til at støtte Peter Kofod og hvis det er tilfældet skal du selvfølgelig ikke snydes for muligheden.
Hvis du allerede nu har besluttet dig for at støtte Peter, så klik her: Peter Kofods profil på Patreon.com

Hvis du gerne vil læse nogle af Peters artikler, så klik her:
Peter Kofods artikler på Patreon.com

Er du stadig ikke overbevist, så tag eventuelt fat i Peter Kofod selv på Facebook eller Twitter.

P.S. Og husk: courage is contagious.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.