Kategorier
Musik

Grøntsager med dødskrydderier

I fredags var jeg inviteret til bodegakoncert med Damegrøntsagskassen. Det er ikke hver dag man kommer til koncert på en bodega, så det måtte jeg selvfølgelig sige ja til.

I fredags var jeg inviteret til bodegakoncert med Damegrøntsagskassen. Det er ikke hver dag man kommer til koncert på en bodega, så det måtte jeg selvfølgelig sige ja til. Ovenikøbet på en ægte, brun bodega. Nemlig Tagensborg Bodega på hjørnet af Tagensvej og Jagtvej.

Damegrøntsagskassen (DK)

Garage funk

Stedet er ikke stort og jeg havde min frygt for at stedet simpelthen var for småt, men det kom faktisk til at fungere meget godt. Selv på trods af at bandet består af et trommesæt og to gange bas. Jep, ingen guitar, men to basser. Det var lidt tekniske problemer med en mikrofon, der skrattede lidt og en anden mikrofon, der måske var lidt til lave side, men ikke noget der trak oplevelsen ned. Dette skyldes nok også spillestedet.

Stamgæsterne på Borgen var ikke alle lige tilfredse med, at lydniveauet denne lørdag aften var noget højere end normalt. Én af dem, en ældre kraftig dame, råbte konsekvent “pause, pause, pause” mellem numrene. Hverken bandet eller de andre gæster lod sig dog ikke forstyrre af tilråbene. Numre som Det Kan Da Godt Være, Tyggegummi Under Bordet, Du Får Kun Lidt Tæsk, Palle Ost og deres nye julehit Kæft Det Bliver Godt Med Jul blev spillet sikkert i havn.

Efter en times tid, nogle øl og en Fernet Branca gik turen videre til Mayhem i Ragnhildsgade, hvor den stod på old school dødsmetal med Pentagram Chile og NervoChaos fra Brasilien som opvarmning. Stedet var ikke meget større end Borgen, men musikken noget mere hårdtslående end Damegrøntsagskassen.

NervoChaos (BR)

Dødsmetal

NervoChaos var første band på scenen. Bandet har eksisteret siden 1996 og har udgivet deres sjette fuldlængde album, The Art of Vengeance for et års tid siden. Så vidt jeg kan se har bandet har stor udskiftning i medlemmerne gennem årene og den eneste, der har været med fra start af er trommeslageren, Eduardo Lane. Faktisk er både forsanger Lauro Nightrealm og guitarist Cherry Sickbeat så nye i bandet, at de ikke er med på albummet. Det var måske også derfor, der manglede en smule for at koncerten blev rigtig god.

Hør NervoChaos’ seneste album The Art of Vengeance

Pentagram Chile (CL)

Dødsmetal

Pentagram Chile har eksisteret i endnu længere. De startede i 1985, men de har langt fra været aktive i hele perioden. Faktisk har de været inaktive i flere år end aktive, hvilket også har betydet, at de aldrig har fået udgivet et fuldlængde album før 2013 hvor The Malefice blev udgivet. Ellers består deres bagkatalog primært af demobånd. I år udgav de en 7″ split med chilenske Unaussprechlichen Kulten, som jeg købte efter koncerten. Den hedder det ligeså mundrette navn Ritual Human Sacrifice / La Mujer, El Diablo y El Permiso de Dios.

Bandet skiftede for nogle år siden navn fra Pentagram til Pentagram Chile for ikke at bliver forvekslet med det amerikanske doom metalband, der også hedder Pentagram. Forsangeren Anton Reisenegger er åbenbart gode venner med Max Cavalera og jeg ved ikke om det er fordi jeg nu har læst så meget om bandet, at jeg synes jeg har set navnet Anton Reisenegger før, men jeg er lige ved at tro hans navn er nævnt på en af Sepulturas tidligere plader. Muligvis på Chaos A.D. Update: det var ikke på Chaos A.D. men på Schizophrenia, at Anton Reisenegger og Pentagram er nævnt under ‘Thanks’.

Pentagram Chile var denne aften en trio, da deres normale guitarist Juan Pablo Uribe var nødsaget til at blive hjemme i Chile grundet en ulykke i den nærmeste familie. Uden at være den store kender af bandet, så kunne det godt mærkes, at den ene guitar manglende. Det var dog en fin koncert alligevel og Anton Reisenegger gjorde i alt fald hvad han kunne for at trække showet hele vejen hjem. I det store hele synes jeg det lykkedes meget godt.

Hør Pentagrams album The Malefice

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.