Kategorier
Musik

High on Fire – Meshuggah – Amager Bio

Fredag aften stod den på musik i Amager Bio. Først High on Fire og bagefter de svenske djenter, Meshuggah. High on Fire har de sidste par år bevæget kraftigt sig op af min favoritliste af bands, mens Meshuggah aldrig rigtig har sagt mig noget.

Fredag aften stod den på musik i Amager Bio. Først High on Fire og bagefter de svenske djenter, Meshuggah. High on Fire har de sidste par år bevæget kraftigt sig op af min favoritliste af bands, mens Meshuggah aldrig rigtig har sagt mig noget. Efter koncerten var der ikke ændret noget på det billede.

Jeg havde fået lokket min fætter med udelukkende på baggrund af Rumours of War, som jeg tilsendte ham en liveudgave af fra Youtube. Det var nok til at overtale ham og den fik heldigvis også en plads i settet denne aften.

High on Fire

Sludge metal

Matt Pike har været med på metalscenen længe. Før High on Fire var han med i doom metal bandet Sleep og før det var i Asbesthosdeath. Manden er ved at være en kultfigur efterhånden, men hans grove stemme, store mave og kæmpe tattoo på ryggen. Det er ikke for sjov at han har fået sit eget hashtag på de sociale medier – #mattpikeforpresident. Sidst jeg så Dirt Forge havde guitarist og forsanger, Alexander Kolby, faktisk et ‘Matt Pike for president’-klistermærke på guitaren. 

Fra start af var der fuld smadder på The Black Plot fra deres seneste album, Luminiferous fra sidste år. Selvom albummet har omkring halvandet år på bagen var det stadig det, der blev spillet mest fra. Udover førnævnte blev Carcosa, Slave the Hive og The Falconist også spillet.

Der blev også plads til Rumours of War fra Death is this Communion og Serums of Liao fra De Vermis Mysteriis. Death is this Communion var i øvrigt det første album jeg hørte med HoF, så kærkomment med et nummer derfra.

Lydniveauet var godt oppe i det høje felt og jeg synes bassen stjal lidt for meget af billedet til tider. Især i første halvdel af settet, hvor Matt Pikes guitar ikke fremstod særlig klart under hans soli. Det blev der rettet op på senere i showet og under Turk, også fra Death is this Communion, kom guitaren for alvor til sin ret. På samme tidspunkt kunne man se sveden dryppe af albuerne på Matt Pike. Selvom han har droppet alkoholen og er kommet i bedre form, så bliver en mand af hans størrelse svedig i en godt fyldt sal i Amager Bio.

Herefter blev det til Fertile Green fra De Vermis Mysteriis, Blood from Zion fra debuten The Art of Self Defense. Fertile Green blev introduceret med en kort bemærkning om at sangen er ‘about weed’, hvilket måske ikke kommer som den store overraskelse. Blood from Zion er som skrevet fra debutalbummet og det man godt høre. Ikke at det er et dårligt nummer, men den er ikke ligeså meget i ansigtet på dig, som nogle af de nyere sange. Det er selvfølgelig en smagssag, men jeg er personligt glad for The Art of Self Defense netop fordi, der er lidt mere stoner indover.

Afslutningen var Snakes for the Divine. Åbningsnummeret fra albummet af samme navn. Her var det godt at guitaren lyd havde fået sit niveau, da sangen åbner med et riff, der skal kunne høres. Det kunne heldigvis og Snakes for the Divine var en værdig afslutning på koncerten, der sluttede med et “We love you guys so fuckin’ much. Thank you my friends.” fra Matt Pike.

Se det sidste minut af Snakes for the Divine

Setliste

1. The Black Plot – Luminiferous (2015)
2. Carcosa – Luminiferous (2015)
3. Rumors of War – Death is this Communion (2007)
4. Serums of Liao – De Vermis Mysteriis (2012)
5. Slave the Hive – Luminiferous (2015)
6. The Falconist – Luminiferous (2015)
7. Turk – Death is this Communion (2007)
8. Fertile Green – De Vermis Mysteriis (2012)
9. Blood from Zion – The Art of Self Defense (2000)
10. Snakes for the Divine – Snakes for the Divine (2010)

Meshuggah

Progressive metal, djent

Jeg har forsøgt at høre Meshuggahs nyeste album op til koncerten, men det har ikke rigtig fanget mig og jeg har derfor heller ikke hørt noget andet med dem. Live blev det for mig ikke meget bedre og efter fire numre havde jeg fået nok af både Meshuggah og øl og bevægede mig derfor videre fra Amager Bio for at finde noget mad til at slutte aften af på. Beklager Meshuggah-fans.

Setliste

Clockworks
Born in Dissonance
Sane
Perpetual Black Second
Stengah
The Hurt that Finds You First
Lethargica
Do Not Look Down
Nostrum
Violent Sleep of Reason
Dancers to a Discordant System
Bleed

Encore:
Demiurge
Future Breed Machine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.