Kategorier
Ikke kategoriseret

MoccaMaster – hvordan holder du din MoccaMaster ren?

Til min fødselsdag i april fik jeg en ny kaffemaskine, en MoccaMaster. En genial kaffemaskine synes jeg, men det er en god idé at rense den. Læs hvordan jeg har gjort.

Til min fødselsdag i april fik jeg en ny kaffemaskine, en MoccaMaster. En genial kaffemaskine synes jeg. Den brygger en kande kaffe lynhurtigt samtidig med den gør det ved perfekt kaffetemperatur. Jeg har kendt til MoccaMaster i mange år efterhånden, da en af mine bedste kammerater har haft én længe plus vi også har én på min arbejdsplads. På arbejde har den været guld værd, da modellen vi har brygger 1,25 liter kaffe direkte i termokande på 7 min.

En ting jeg har lagt mærke til, er dog at maskinen indvendigt hurtigt bliver meget ulækker af kalk og kaffegrums. Min svoger fortalte mig, at han bruger MoccaMasters’ eget afkalknings- og rengøringsmiddel og afkalker maskinen efter 40 brygninger (hvilket MoccaMaster også selv anbefaler). Jeg har derfor gjort det samme derhjemme. Første skridt var at tælle filtrer. Jeg tog alle mine kaffefiltrer og lagde dem i bunker af 40 og lagde dem så forskudt med top og bund, så man lettere ved hvornår det er tid til afkalkning.

På arbejde er det dog en lidt anden historie, da der bliver drukket rigtig meget kaffe. Så jeg plejer at tage rengøringsmidlet med på arbejde når jeg har brugt den to gange derhjemme. Væsken kan bruges tre gange i alt. Selvom, der bliver brygget meget mere kaffe på arbejde end derhjemme, så hjælper det stadig rigtig meget at køre den igennem.

MoccaMaster før rens
MoccaMaster. Her kan man se alt det snavs, der sidder i røret, der fører vandet op.

Måden man renser MoccaMaster’en er, at man hælder væsken op i vandbeholderen. Jeg plejer at lade den stå i fem minutters tid inden jeg tænder for maskinen. Væsken begynder med det samme at boble i bunden af beholderen og snavs løsner sig. Når man tænder maskinen, skal den kun køre væsken halvvejs igennem. Så slukker du maskinen og lader den stå i en halv time inden resten af væsken køres igennem. Dette gør at det indvendige af maskinen, bliver renset ligesom bunden af beholderen. Når væsken er kørt igennem, kører jeg rent vand igennem maskinen for få den renset for kemikalierne i rengøringsvæsken.

MoccaMaster efter rens
MoccaMaster. Resultatet efter rensning. Man kan se at røret igen er helt gennemsigtigt.

Som man kan, så er der stor forskel på før og efter, så det kan absolut anbefales at gøre det relativt ofte. Hvis du gør det nogenlunde konsekvent efter 40-50 brygninger, så forlænger du din kaffemaskines levetid. Jeg kan høre forskel på hvordan maskinen brygger før og efter en rensning. Den larmer meget mere inden den bliver renset. Så alt i alt vil jeg klart anbefale, at få renset din MoccaMaster. Om der findes en anden væske, der kan bruges ved jeg ikke, men MoccaMasters’ egen væske kan fås for ca. 70 kr. i de fleste butikker, der sælger MoccaMaster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.