Kategorier
Fodbold

ARGENTINOS EN BARÇA

Dokumentaren om Maradona, der lige nu kan ses på DR, fik mig til at tænke på hvilke argentinere, der har spillet i Barça og derfor har jeg lavet en top 3 over de argentinere, der aldrig fik den succes jeg havde håbet på.

Dokumentaren om Maradona, der lige nu kan ses på DR, fik mig til at tænke på hvilke argentinere, der har spillet i Barça. Lionel Messi har selvfølgelig sat sig tungt på tronen som den mest succesfulde argentiner i klubbens historie og meget kan, og bør, skrives om La Pulga, men det må blive en anden gang. I stedet for har jeg lavet en top 3 over de argentinere, der aldrig fik den succes jeg havde håbet på.

Er der andre argentinere du mener, der skulle på listen?

3. Javier Saviola

Blev hentet til Barça som 19-årig efter tre succesfulde sæsoner i River Plate, hvor det blev til 45 mål i 89 kampe, et Apertura- og et Clausura-mesterskab og en kåring som årets spiller i Sydamerika i 1999. Som det hører sig til blev han selvfølgelig også udråbt til den næste Maradona. Forventninger var således store, da han landede i Barcelona i 2001.

Saviola startede egentlig ok og scorede 17 mål i ligaen i hans første sæson under Charly Rexach, men i første halvdel af anden sæson under Louis Van Gaal gik det ned ad bakke. Blot to mål blev det til inden Van Gaal røg ud og blev erstattet af netop afdøde Radomir Antic. Herefter gik det noget bedre og det endte med 11 mål i anden halvdel af sæsonen. I tredje sæson var der endnu engang en ny træner, Frank Rijkaard, og det blev faktisk til 14 mål i denne sæson. Alt i alt blev det til 60 mål i 144 kampe på de tre sæsoner i alle turneringer, hviket jo faktisk ikke er så dårligt, men det klikkede bare aldrig rigtigt. Efter to sæsoner på udlån (Monaco og Sevilla) fik Saviola chancen igen i 2006/07 sæsonen, da Samuel Eto’o var meget skadet i den sæson. 10 mål i 24 kampe blev det til, men stadig uden at være prangende, og i sommeren 2007 valgte Saviola, efter kontrakten med Barça løb ud, at skrive under med Real Madrid. Det blev heller ikke nogen succes og efter ophold i Benfica, Málaga, Olympiakos og Verona indstillede Saviola karrieren i 2015.

Bor i dag i Andorra, hvor han er assisterende manager i FC Ordino og spiller futsal i Encamp.

2. Juan Román Riquelme

Den dovne 10’er, men også den elegante 10’er. Jeg tror Riquelme er den spiller jeg har set med den mest nonchalante og fantastiske teknik. Hvor andre tekniske argentinere er små og vævre, var Riquelme en forholdsvis høj spiller på 1.82 m. Han var ikke specielt hurtigt, men hvad gør det når man kan drible udenom den samme spiller flere gange hvis nødvendigt.

Han var ungdomsspiller i Argentinos Juniors, ligesom Maradona, men slog i gennem i Boca Juniors. Her blev det til seks år, efter debuten som 18-årig, inden han skiftede til Barcelona som 24-årig i 2002, men desværre for ham var træneren på tidspunkt, Louis van Gaal, fast besluttet på at Riquelme ikke skulle have en chance. van Gaal (fejl)placerede Riquelme ude på kanten hvor han slet ikke kom til sin ret. Af alle spillere jeg har set i Barcelona er Riquelme den jeg er mest ærgerlig over ikke fik succes.

I stedet blev han en stjerne på Villarreals hold, men også lidt en skurk, da han brændte et meget afgørende straffespark. Et straffespark, der kunne have bragt Villarreal i Champions League finalen i 2006, men Jens Lehmann reddede straffet, Arsenal kom i finalen og Barça vandt.

Derefter tog Riquelme i 2007 tilbage til Boca Juniors hvor han spillede indtil 2014 for til sidst at slutte af med et halvt år i barndomsklubben Argentinos Juniors.

3. Diego Armando Maradona

Der er vel ikke så meget at sige. Verdens dyreste spiller, da han ankom men sygdom og skader (fuck dig, Andoni Goikoetxea) gjorde, at det aldrig blev godt.

På papiret var det et match made in heaven, men sådan skulle det ikke være og mon ikke de er, eller i hvert fald var, glade for det i Napoli.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.