Kategorier
Fodbold

Boldklubben Frem – Preview 2018/19

En ny sæson er gået i gang i den danske 2. division og BK Frem skal forsøge at finde til rette i deres nye projekt. På trænerposten er Lasse Holmgaard kommet ind og der er virkelig sket meget i Frem siden han tiltrådte.

En ny sæson er gået i gang i den danske 2. division og BK Frem skal forsøge at finde til rette i deres nye projekt. På trænerposten er Lasse Holmgaard kommet ind og der er virkelig sket meget i Frem siden han tiltrådte.

Fra Bornholm til Sydhavnen

Før sidste sæson var slut var næste sæsons træner offentliggjort. I sig selv var det ikke nogen stor overraskelse, at Frem skulle have en ny træner, men mange blev nok overrasket over navnet. Lasse Holmgaard har tidligere spillet fodbold selv, hvor han på sit højeste spillede for AC Horsens i Superligaen i 2005/06.

I 2009 blev Lasse spillende træner for NB Bornholm, der på det tidspunkt satsede hårdt på at få samlet et slagkraftigt hold fra solskinsøen. Det lykkedes Lasse og resten af Nexøs hold at rykke op i 2. division i 2012. I øvrigt i samme sæson som Frem rykkede tilbage i divisionerne. Således mødtes Frem og NB Bornholm i Danmarksserien i 2011/12 og igen i 2. division i 2012/13. Frem vandt tre af kampene, NB Bornholm én.

Lasse Holmgaard fik for et par år siden A-licens som træner og udtalte ved præsentationen: “Jeg glæder mig rigtigt meget til denne udfordring, som jeg ser som det perfekte match efter 9 gode år på Bornholm, hvor jeg har været med til at bidrage til hele klubbens udvikling. Så nu er det helt rigtige tidspunkt for mig at tage næste step som træner”.

Nyt trænerteam og nyt sportsligt setup

Udover Lasse Holmgaard er der også kommet andre nye ansigter på trænerbænken. Lasse Holmgaard har taget sin assistent, Samir Karadza, med fra NB Bornholm og derudover har klubben ansat den tidligere fremmer, Karim Graini, som 2. assistent. Samtidig har man oprustet den fysiske træning ved at ansætte Martin Frandsen som fysisk træner.

Samtidig har man man styrket setup’et i den sportslige ledelse, hvor man har ansat en ny sportsdirektør, Dennis Poulsen, der kommer med erfaring som direktør i Lyngby og Roskilde. Dertil kommer Norreddine Amadin og Brahim Gassa, der begge er blevet ansat som analytikere og scouts.

Nyt projekt har krævet nogle ofre

Som skrevet blev Lasse Holmgaard præsenteret som ny Frem-træner før sidste sæson var over. Ligeledes stod det klart, at der var spillere, der ville forlade. Holdets kaptajn, Christian Stokholm, og Rasmus Louis Larsen havde meldt ud, at de ville stoppe. De er siden skiftet til hhv. B93 og Hvidovre.

Der er ingen tvivl om at Lasse Holmgaard er kommet til Frem med plan om at spille på en anderledes måde end før og den nye spillestil har ført til at Daniel ‘Elly’ Pedersen og Daniel Holm har forladt klubben, da de enten ikke passede ind i den nye spillestil eller ikke ønskede at spille i den nye spillestil. Svaret er vist forskelligt alt efter hvilken lejr du spørger.

Hvad end grunden er, så er de begge væk og umiddelbart er det to spillere, der ikke er lette at erstatte. Der er samtidig en del fans, der langt fra er imponeret af den nye træner. Svær start for bornholmeren. Der skal resultater til for at vende stemningen i ovenstående gruppe.

Forventninger til sæsonen

Alt i alt er der seks spillere, der har forladt Frem og ind er kommet ni nye, så der er noget kemi i truppen, der formentlig skal på plads. Der er desuden mange af de nye spillere fra lavere divisioner og det bliver spændende at se om hvorvidt de har niveauet til 2. division. Der er trods alt noget vej fra Københavnsserien til 2. division.

Selvom et par af de etablerede navne har forladt Frem, er der stadig gode spillere i truppen. I slutningen af sidste sæson forlængede klubben med førstemålmand, Marco Brylov, der virkelig har spillet godt de sidste par sæsoner og været redningsmand for Frem flere gange. Også Kristoffer Dirksen har forlænget sin aftale. Samtidig har man bl.a. stadig Beran Camili, Simon Skibsted og Sydhavnens Messi, Mikkel Andersson.

Personligt er jeg i tvivl om hvorvidt de nye spillere har niveauet, men der er dog et par spillere jeg glæder mig til se. Tonni Adamsen fra Taastrup FC har fået mange roser med på vejen og har scoret masser af mål i Danmarksserien. Han er 23 år og tror det er et godt tidspunkt at tage skridtet op. Den anden er Marius Finsen, hvis han da får spilletid. Ligesom Lasse og Marius er jeg selv fra Bornholm og derfor håber jeg altid på bornholmsk succes.

Nu skal det nye trænerteam og de nye spillere have ro og have lov til at blive spillet sammen og lære det nye system og så må vi hvor vi er ved vinterpausen. Da jeg som skrevet er lidt bekymret for nogle af spillernes niveau regner jeg med at Frem kommer til at kæmpe i midterfeltet af 2. division, gruppe 2. I år er det top seks, der går videre til oprykningsspillet i foråret, og jeg forventer trods alt stadig, at Frem kommer med. En femte- eller sjetteplads vil ikke gøre mig noget. Så kan der kigges på truppen igen til vinter.

Sæsonen er startet

Der er allerede spillet to kampe af den nye sæson. Lørdag d. 4. august startede 2. division for Fremstilling vedkommende hjemme på Valby Idrætspark mod oprykkerne fra Slagelse. Ikke den bedste start desværre, da modstanderen tog alle tre point, da de scorede kampens eneste mål efter 26 minutters spil. I anden halvleg kom Tonni Adamsen på banen og fik sig spillet frem til et par chancer plus et gennembrud, der førte til en god chance.

Allerede fire dage efter skulle Frem i kamp igen. Denne gang i DBU Pokalen ude mod ligafællerne fra Skovshoved. Et straffe i slutningen af 1. halvleg gjorde, at Beran Camili kunne give Frem en pauseføring. Skovshoved fik udlignet fem minutter inde i 2. halvleg, men herefter tog Frem over og det endte med en 4-1 sejr. De tre mål i 2. halvleg blev scoret af Frederik Sundstrup, Tonni Adamsen og Andreas Horsebøg.

Traditionsopgør

Søndag, d. 12. august. Akademisk Boldklub – Boldklubben Frem. En kamp, der er spillet 200 gange før. Så kan det vel næsten ikke blive mere tradition? Oven i det, så har Daniel ‘Elly’ Pedersen lavet en aftale med AB efter bruddet med Frem. Bare hvis kampen skulle mangle lidt krydderi. Måske han har noget at bevise overfor Lasse Holmgaard. Jeg krydser fingre for at ‘Elly’ har en dårlig dag.

14 dage senere står den på endnu et klassisk københavneropgør når Frem tager i mod Brønshøj.

Det bliver et spændende halvår. Vi ses på stadion!

Truppen

Opdateret d. 11. august 2018, BK Frem

 1. Marco Brylov (målmand)
 2. Mikkel Andersson (midtbane)
 3. Jonas Nørremark (forsvar)
 4. Abdoulie Njai (back/midtbane)
 5. Frederik Sundstrup (forsvar/midtbane)
 6. Andreas Theil Lundberg (forsvar/midtbane)
 7. Hamid Khalidan (kant/midtbane)
 8. Beran Camili (midtbane/angreb)
 9. Tonni Adamsen (midtbane/angreb)
 10. Ibrahim Badran (back/midtbane)
 11. Mads Severinsen (forsvar/midtbane)
 12. Benjamin Warlo (angreb)
 13. Andreas Horsebøg (midtbane)
 14. Frederik Hansen (angreb)
 15. Simon Skibsted (angreb)
 16. Deniz Karaca (back)
 17. Hervé Gamys (midtbane)
 18. Kenneth Thinter (back/midtbane)
 19. Marius Finsen (angreb)
 20. Kristoffer Dirksen (back)
 21. Gustav Gjøg (back/midtbane)
 22. Aleksander Green (midtbane)
 23. Victor Christiansson (midtbane)
 24. Frederik Mehler (målmand)

Transferoversigt

Ind

 • Lasse Holmgaard (træner, NB Bornholm)
 • Samir Karadza (1. assistent, NB Bornholm)
 • Karim Graini (2. assistent)
 • Martin Frandsen (fysisk træner)
 • Dennis Poulsen (sportschef)
 • Norreddine Amadid (analytiker / scout)
 • Brahim Gassa (analytiker / scout)
 • Frederik Sundstrup (midtbane, Avarta)
 • Marius Finsen (angriber, Rønne fB)
 • Benjamin Warlo (angriber, AB Tårnby)
 • Ricky Gotland (forsvarer, AB Tårnby)
 • Gustav Gjøg (højre back, HB Køge)
 • Mads Severinsen (midtbane, GVI)
 • Tonni Adamsen (offensivspiller, Taastrup FC)
 • Kenneth Thinter (venstre back, Stenløse)
 • Ibrahim Badran (højre back, Hilal Al-Quds)
 • Victor Christiansson (midtbane, IFK Värnamo)

Ud

 • Christian Stokholm (forsvarer, B93)
 • Adam Jakobsen (angriber, Vejle)
 • Rasmus Louis Larsen (venstre back, Hvidovre)
 • Daniel ‘Elly’ Pedersen (angriber, AB)
 • Daniel Holm (angriber, Skovshoved)
 • Ricky Gotland (forsvarer)
 • Hocin Derrar (prøvespiller, ingen aftale)
 • Mark Sundstrup (offensivspiller, FC Sydhavnen)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.